Intressant Power of Adhocracy II

I fredags presenterades fem intressanta ämnen på Power of Adhocracy II.

Philipp Winter startade genom att presentera sin forskning på Karlstads Universitet om Tor och hur Kina blockerar Tor.

I nästa presentation visade Leif Johansson upp sina idéer om en ”nät-HSM”. Projekt som behöver skydda digitala nycklar hamnar oftast i en av ytterligheterna specialhårdvara för hundratusentals kronor och att låta nycklar slaska runt på ett antal utvecklares bärbara datorer.

Sen fick vi äntligen klämma och känna på intressant hårdvara! I en tvådelad presentation fick deltagarna först en inblick i hur WiFi-baserad telefoni utvecklats de senaste 10 åren, med prototyper och färdiga produkter samt fotografier från nätbyggande i Afrika. Andra delen bjöd på presentation och diskussion kring DDoS-attacker, bl.a. från Tor-nätet.

Efter det beskrev Dan Blah Meredith projektet freedom2connect (länk uppdaterad 2012-04-23 19:11 CEST), en ny amerikansk säck med pengar för projekt med inriktning på frihet på nätet. Dan tar emot ansökningar om stöd till projekt och utvärderar dom i en flerstegsprocess som förhoppningsvis skall vara tillräckligt snabb för att man inte skall tappa bort den del av internetfrihets-projekten som idag inte kan eller vill gå igenom de ofta långdragna och tidskrävande ansökningsförfaranden som traditionell pengasökning brukar innebära. Till sin hjälp har han en namnkunnig grupp (amerikanska) IT-profiler som skall borga för hög kvalitet i urvalet.

Till sist var det dags för Brian Duggan från OTI att beskriva vad OTI gör och slå ett slag för deras trådlösa mesh-nätverk Commotion.

Det blev många långa diskussioner som fortsatte på närbelägen restaurang tillsammans med mat och dryck. Det är bara att hoppas på fler slutna evenemang framöver, så att folket bakom Power of Adhocracy känner sig manade att göra ytterligare en uppföljare.

Tack alla som kom och speciellt ni som presenterade intressanta saker. Extra varmt tack till .SE för lån av fin lokal och allmän avundsvärdhet!

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.