Engagera dig

Självklart ska du engagera dig i digitala friheter och rättigheter! Det handlar om att skydda din rätt till ett privatliv. Det handlar om att främja ett samhälle som genomsyras av tillit, öppenhet och trygghet. Det handlar om att försvara våra och kommande generationers rätt att få tänka, kommunicera och leva fritt och säkert.

Vad kan jag göra?

DFRI välkomnar alla att bidra i kampen mot övervakningssamhället och för en fri digital värld. Det kan innebära allt från att sprida vårt budskap i sociala medier till att hjälpa till konkret i något av våra projekt. Om du vill kan du även driva egna projekt under vår flagga eller dyka upp på vårt nästa möte som sker digitalt och anonymt över en egen server. Självklart vill vi ha fler medlemmar i DFRI, men du kan också börja med att höra av dig till oss med dina frågor eller funderingar.

Kontakta oss

Bli medlem

Nästa möte (se bloggen)

DFRI behöver din röst

Eftersom du inte vill att makthavare ska kunna avlyssna dina samtal, läsa dina chattar eller stjäla dina privata information så är du redan till stor hjälp. Exakt hur, eller hur mycket, du vill bidra i kampen för det fria digitala samhället är upp till dig. Skriv upp ditt namn på en protestlista, dela en debattartikel i sociala medier eller tipsa någon i din närhet om DFRI. Det kanske rent av finns personer i ditt nätverk som har inflytande och möjlighet att kunna påverka samhället i den riktning vi vill. Din röst är mer värd än vad du tror!

Olika kompetenser och bakgrunder

DFRI är en medlemsdriven förening och vi är därmed helt beroende av våra engagerade medlemmar. Bland dessa hittar du personer med diverse bakgrunder och färdigheter. Här finns en hel del systemadministratörer och andra tekniskt kunniga som bygger digital infrastruktur för att du ska kunna surfa och kommunicera privat. Men föreningen består också av personer med andra ovärderliga kunskaper – såsom jurister, kreatörer, ekonomer, lärare, journalister, retoriker och administratörer.

Utvecklas tillsammans med DFRI

Vad har du för intressen, hobbyer eller kompetenser? Vilka egenskaper hos dig själv vill du utveckla och förbättra? Vi tror att du kan hitta en roll i organisationen som du både trivs med och kan utvecklas i – såväl personligt som professionellt. Hos DFRI finns möjlighet att få göra det du vill och samtidigt bidra till en friare och tryggare digital värld för alla. Berätta för oss vad du helst vill göra!

Kontakta oss här.

Undersidor

3 kommentarer till “Engagera dig”