Hjälp människor i Ukraina och Ryssland att surfa ocensurerat

:DFRI bidrar till säkrare surf för människor världen över genom Tor-projektet. Föreningen driver utgångar, även kallat exit-relän i det så kallade Tor-nätverket som möjliggör säkrare surfande och användande av Internet för många människor runt om i världen. Eftersom att föreningen driver noder som är just utgångar ur Tor-nätverket ser vi därför hur mycket trafik som går ut ur Tor-nätverket. Den som kan se både ingångs- och utgångstrafik har möjlighet att utföra korreleringsattacker som hotar Tor-användares anonymitet. Därför driver DFRI inte bryggor i Tor-nätverket.

DFRI och du kan hjälpa till och göra skillnad

Det finns flera sätt som du kan hjälpa till på och här är några sätt:

  1. Genom att drifta en brygga i Tor-nätverket på egen, eller hyrd utrustning så kan du bidra till att fler människor kan surfa säkrare och friare. Att hyra utrustningen som behövs (en VPS, VIrtuell Privat Server) behöver inte kosta mer än 30-80 kr per månad, beroende på leverantören och produkten. Instruktioner finns att läsa på Tor Project Community.
  2. Inför kommande verksamhetsår i DFRI kan föreningens utgifter för internettrafik komma att öka. Föreningen budgeterar ytterligare 9000 kr för att kunna täcka utgifter. Vill du eller din organisation donera finns det flera sätt att göra det på här: https://www.dfri.se/donera/
  3. Den som hellre donerar pengar internationellt än att köra egen brygga eller donera till DFRI kan göra mycket nytta via projektet Snowflake som skapar nästa generations bryggor: https://ko-fi.com/snowflake_tor

Tack till dig som sätter upp eller donerar till fler bryggor! Det fungerar och hjälper människor i Ukraina och Ryssland att kunna surfa säkrare och mer ocensurerat i tider då informationen begränsas likt vattenkranar som stryps.

Känner du till något enkelt och lättförståeligt material om Tor-projektet på ryska eller ukrainska? Annat än det som finns på Tor-projektets officiella dokumentation för support på support.torproject.org? Kontakta DFRI via e-post eller chatt!

Run a Tor Bridge Campaign Lead – License: CC-BY 3.0 The Tor Project, Inc

Utvald bild för blogginlägget är licensierat med CC-BY 3.0 av The Tor Project, Inc. och kommunicerades som del av den framgångsrika kampanjen Run A Tor Bridge.