Om – vilka vi är

Vi är människor, vi är reparatörer, vi är hållbarhetsförespråkare – vi är en gemenskap.

Kampanjen Right to Repair lanserades i september 2019 och växte sedan snabbt till över 40 organisationer som är aktiva kring reparationssaken från mer än 16 europeiska länder.

Kampanjmedlemmarna representerar lokala reparationsgrupper, miljöaktivister, socialekonomiska aktörer, självreparationsförespråkare och alla medborgare som vill få sin rätt till reparation.

Vi kämpar för att ta bort barriärerna för att reparera våra produkter, så att de kan hålla längre. Varför?

Problemet är enkelt. Produkterna vi använder varje dag blir svårare och svårare att reparera. E-avfall är en av de snabbast växande avfallsströmmarna i världen, där tillverkare av telefoner och bärbara datorer gör sina produkter svårare att fixa. Och det är inte bara digitala enheter – mängden hushållsapparater som går sönder inom 5 år efter köpet har också skjutit i höjden.

Vi har fått nog. På varje mätvärde – utsläpp, social påverkan, avfall – kan detta inte fortsätta. Så vi förbinder oss att göra något åt ​​det. Vi vill ha rätten att reparera.

Styrgruppsmedlemmar


ECOS är en internationell NGO med ett nätverk av medlemmar och experter som förespråkar miljövänliga tekniska standarder, policyer och lagar. Vi säkerställer att miljörösten hörs när de utvecklas och driver förändring genom att tillhandahålla expertis till beslutsfattare och branschaktörer, vilket leder till implementering av starka miljöprinciper.

Baserad i: Belgien


European Environmental Bureau (EEB) är Europas största nätverk av miljömedborgarorganisationer med cirka 140 organisationer i mer än 30 länder.

Baserad i: Belgien


iFixit Europe är den kostnadsfria, offentligt redigerbara reparationsmanualen online för nästan vad som helst. Med mer än 50 000 manualer ger vi 10 miljoner månatliga besökare möjlighet att fixa sina grejer. Vårt uppdrag är att ge människor möjlighet att fixa sina grejer och spara pengar samtidigt som de håller elektronik borta från soptippar.

Baserad i: Tyskland

Verksamma sedan 2015, Runder Tisch Reparaturs medlemmar kommer från reparationsindustrier, miljö- och konsumentskyddsorganisationer, vetenskap och lokala initiativ. Vi diskuterar reparationens framtid och hur vi kan stödja reparationsindustrier och konsumenter som längtar efter reparationsbara produkter.

Baserad i: Tyskland

The Restart Project är ett folkdrivet socialt företag som syftar till att fixa vårt förhållande till elektronik. Vi kör regelbundna omstartsfester där människor lär varandra hur man reparerar sina trasiga och långsamma enheter. Och vi använder data och berättelser vi samlar in för att hjälpa till att kräva bättre och mer hållbar elektronik för alla.

Baserad i: Storbritannien

Repair & Share är ett belgiskt-baserat initiativ aktivt i den flamländska delen av landet. Vi är dedikerade till att stödja och koppla samman initiativ som främjar reparationer och andra aktiviteter inom cirkulär ekonomi och vi förespråkar på olika politiska nivåer för en längre livslängd för produkten samt för en rätt till reparation.

Baserad i: Belgien

Back Market är den ledande dedikerade marknadsplatsen för renoverad elektronik. För närvarande är företaget verksamt i Europa, Nordamerika och Asien, och företagets uppdrag är att ge människor möjlighet att spara teknik genom cirkularitet och reparation. Back Market förespråkar regelverk som stödjer och möjliggör den cirkulära ekonomin, inklusive Right to Repair.

Baserad i: Frankrike

Originaltext: https://repair.eu/about/